lunes, enero 04, 2010

S.D. SOFAN 4 - UNION VIMIANZO 2

Sufrida e cara a victoria conquerida onte pola SD no campo das Eiroas ante un correoso Union, que foi duas veces por diante no marcador e acabou sucumbindo ante o empuxe dos locais. Foron expulsados un xogador por bando, Bertin e Amarelle, e lesionouse Juanjo, que tras un forte golpe contra unha barandilla do campo tivo que recibir tres puntos de sutura, os mesmos que levaron os de Baña para completar unha notable primeira volta que os situa cuartos na clasificación, a 10 puntos do lider Sp.Zas.

S.D. SOFAN - Jose R., Oscar Pardo (Berti 46´), Miniño, Juanjo (Manolo Varela 68´), Roberto Souto (Gende 54´), Aleman, Mario Casal, Adrian, Eloy, Bertin e Diego.

UNION VIMIANZO - Sergio, Jaime, Amarelle, Riveiro, Ivan de Treos, Adrian, Sergio de Quintans (Ivan de Baiñas 89´), Victor (Lagoa 46´), Aran (Vilaseco 63´) Rafa (Pioto 57´) e Javi Suarez.

ARBITRO: Rama Cotelo, que amonestou a Mario, Varela e Gende por parte local, e a Riveiro e Sergio de Quintans por parte visitante. Expulsou a Amarelle e Bertin no min. 43 por agresión mutua.

GOLES:
0-1 16´Falta botada sobre a area sofanista e Ivan remata adiantandose a Jose R. ante a pasividade da defensa local.
1-1 24´Mario nun afortunado remate de cabeza no segundo pao.
1-2 37´Adrian controla un balon no borde da area e engancha un gran remate que entra axustado ó pao esquerdo da meta local.
2-2 40´Gran pase de Eloy a Bertin que define cunha bonita vaselina
3-2 64´Miniño de falta directa ó borde da area.
4-2 75´Berti recibe dentro da area e cruza un gran disparo ó pao contrario.

A pesar do horario nocturno boa entrada de público nas Eiroas para presenciar un bonito partido, disputado a cara de can, con alternancias no marcador. Saiu a Sd dominadora, tocando ben o balón, con un Eloy moi participativo e con Adrian entrando ben por banda dereita. Unha boa xogada entre Adrian e Bertin acabou con un pase deste que Eloy marrou baixo paos. O gol do Vimianzo foi un xerro de auga fria para os locales, que pronto igualaron. O Vimianzo buscaba o xogo ó contragolpe, con Javi Suarez e Rafa como elementos mais perigosos. O golazo de Adrian foi respondido pronto por Bertin, que ainda tivo outra boa ocasión nun centro envenenado que se foi o longueiro. A tangana que rematou coas expulsións de Bertin e Amarelle dou paso ó descanso.

A segunda parte comenzou cunha Sd ambiciosa. Baña meteu no campo a Berti por un lateral, Oscar, e comenzou o recital de Eloy e Adrian, que fixeron un despliegue tremendo neste acto. Aleman, que completou un partidazo, encargabase de roubar e distribuir, e Mario parecia estar en todos lados. Pero tivo que ser o veterano Miniño, nunha falta o borde da area, o que desequilibrase. A lesión de Juanjo tivo o partido parado un rato, e pronto chegou o gol de Berti para sentenciar. Os ultimos minutos foron de acoso vimiancés, buscando balóns aereos pero solo Vilaseco cun remate á cruceta inquedou a Jose R.