domingo, noviembre 18, 2007

SD SOFAN 1 CAMARIÑAS CF 1

Chegou o inverno a Galicia e con el a auga ó Carral, que aguantou esta tarde unha choiva incesante durante os 90 minutos dun disputado partido que rematou con igualada. Emplearonse a fondo os seguintes homes:

SD SOFAN: Jose Ramon, David Baneira, Gustavo (Oscar m.72), Juanjo, Gende, Pizo, Adrian, Bertin (Marcial m. 89), Cristian, Suso Docampo e Victor Docampo (Berti m. 78).
CAMARIÑAS CF: Marcos, David, Pablo, Valeiro, Nando, Seso, Brais Triñanes, Dario, Pedro, Alex Camean e Tedin

ARBITRO: Manuel Ferreño Presedo, amonestou a Cristian por parte local e a Dario, Pedro e Alex por parte visitante.

GOLES: 0-1 m 26 Gende ó intentar despexar o balon introduceo en propia porta 1-1 m. 88 Suso define con un forte tiro raso un centro dende a esquerda.

Partido de brega nunha tarde incomoda para xogar ó futbol, ainda que todos os xogadores se emplearon con gallardia e brindaron un emocionante encontro os numerosos afeccionados que se xuntaron hoxe en Sofan. Os primeiros minutos foron de tanteo, ainda que os locales sempre levaron a iniciativa, con un Victor Docampo moi incisivo pola banda esquerda. Un par de centros del foron rematados fora, e o propio Victor tivo unha boa ocasion ós 18 minutos. Pouco antes Jose Ramon rechazara un trallazo de Alex Camean. A ocasion mais clara deste primeiro tramo foi para Bertin, que enganchou un dereitazo ó que respondeu ben en dous tempos Marcos. A raiz do desafortunado gol do Camariñas o Sofan tivo uns minutos de titubeo, e Brais primeiro, e sobre todo Pedro, poideron batir a Jose, pero este estivo moi ben toda a tarde..

No segundo tempo a SD foi a por todas e con un futbol moi vertical multiplicou as chegadas á area co Camariñas, ainda que a primeira ocasion clara foi de Brais, salvada por Gende na linea de gol. As chegadas á area eran continuas por parte local, pero os centros paseabanse sen encontrar rematador, e os tiros saian altos ou encontraban a resporta de un seguro Marcos. Nestas chegou a mais clara do Camariñas, con unha gran xogada de Alex á que respondeu Jose Ramon con unha maxistral parada. A partir de aqui o acoso foi total por parte local. Nunha estratexia bertin rematou alto. Unha parede de Suso e Adrian acabou con un trallazo de Baneira que non entrou de milagro nunha das mellores xogadas da tarde. Adrian entraba por banda coma un puñal, e a linea defensiva cortaba todas as contras visitantes con solvencia. Pizo repartia xogo a ambas bandas pero o gol non chegaba. No minuto 73 unha nova estratexia culminou con un tiro de Cristian a rentes do pao. Parecia que o balon non queria entrar na meta visitante, pero non se veu abaixo a SD. Suso tivo unha boa antes do gol do empate, pero o erro inicial compensouno co acerto no gol que fixo xustiza ós meritos dos rojillos e alivio a tarde de sufrimento no graderio.