domingo, diciembre 06, 2009

XALLAS C.F. 3 - S.D. SOFAN 1

Gran batalla a disputada na tarde de onte en Fontenla. Baixo unha incesante tormenta e con un campo que se foi poñendo impracticable co paso dos minutos, Xallas e Sofan demostraron a sua categoría e ofreceron un partido cheo de garra, entrega, fútbol e emoción que se decantou nos intres finais a favor dos locais, merced á sua maior potencia no xogo aereo.

XALLAS - Cheli, Ivan Solis, Ivan Forjan (Pepe 54´), Carteiro, Lobo, Ricardo, Ismael (Alvaro 79´), Ruben, Jaime(Albertiño 51´), Ventura e Jesus (Jose Angel 82´)

S.D. SOFAN - Jose R., Diego, Oscar Pardo (Gende 82´), Roberto Souto, Juanjo, Manolo Varela (Miniño 49´), Aleman, Adrian, Eloy (Abel 67´), Bertin e Jacobo (Berti 75´).

ARBITRO: Ramos Lopez. Amonestou a Lobo e Ivan Forjan por parte local, e a Juanjo e Roberto Souto por parte visitante

GOLES:

0-1 43´Rapida contra da SD, erro dos centrais dos Xallas e Jacobo engancha unha preciosa vaselina para bater a Cheli.
1-1 70´Falta sacada ó centro da area que remata Ruben de cabeza
2-1 88´Jose Angel lanza unha falta dende o centro do campo que colle un rarísimo efecto e bate a Jose R. ante a sorpresa de todo o mundo.
3-1 91´Ruben recibe dentro da area e engancha un gran disparo escorado que se cola pola escadra.

Co aire a favor no primeiro tempo foi a SD merecedor do resultado favorable co que se chegou ó descanso. Montou rápidas e perigosas contras que de ter aproveitado poderíamos estar a falar de outro marcador. Bertin marrou duas claras ocasions ante Cheli, fenomenal toda a tarde, sacando tamen un gran disparo dende o borde da area de Manolo Varela. O Xallas tivo en Ruben ó seu mellor home neste periodo, e Jose R. tivolle que sacar perigosos e potentes disparos. Jesus buscou o balón coa sua habitual pericia, pero estivo ben controlado. A defensa local mostrouse insegura e solo a falta de acerto dos visitantes fixo que o partido non tomara outro rumbo.

No segundo tempo o Xallas arrollou á SD durante os primeiros 20 minutos. A saida de Albertiño doulle profundidade pola banda esquerda. O xogo volveuse de pura entrega ante a imposibilidade de combinar. Ventura rematou ó pao e chegou o gol de Ruben. A SD sufre a balon parado pero co empate toma o mando de novo. Cando o partido se dispoñia a acabar en empate chegaron os postreiros tantos que desatou a euforia no banquiño local