lunes, mayo 02, 2011

COPA DA COSTA: S.D. SOFAN 5 - SP. ZAS 2

Partido de ida de 16º de final da Copa da Costa, disputado na tarde do sábado no campo do Carral diante dus 150 afeccionados, que disfrutaron dun choque tipicamente copeiro, con alternativas, goles e emoción.

S.D. SOFAN: Alex, Roberto Souto, Juanjo, Alberto Pensado, Miniño, Diego (Gende, min.85), Alemán, Pizo (Edu, min.50), Suso Docampo, David Pensado, Mario Casal.

SP. ZAS: Luís De la Peña, Amado (Kevin, min.60), Pepe, Mancebo, Adrián Torres, Jaime (Ramón, min.75), Esteban de Baíñas, Churían, Diego de Muíño, Javi Suárez, Juan Touriñán (Víctor, min.50).

Arbitro: Sanchez Lago, que amonestou a Diego por parte local, e a Amado, Mancebo, Esteban e Pepe por parte visitante.

Goles:
1-0, min.5: Mario de remate cruzado;
2-0, min.15: Diego de penalti cometido sobre David Pensado;
2-1, min.35: Javi Suárez de vaselina ante a saida de Alex;
2-2, min.55: Javi Suárez dispara dende fora da area, o balón bate en Pensado e colaselle a Alex;
3-2, min.65: Mario de falta directa;
4-2, min.70: Mario tras regatear ó gardameta visitante;
5-2, min.87: Edu ante a saida de Luis.

A pesar das múltiples baixas, saiu a SD con un ritmo moi alto de xogo, acosando a portería visitante, e na primeira ocasión Mario, que formou de dianteiro, anotou o primeiro tanto. Pouco despois David Pensado, un pesadelo para a defensa do Zas, mandou o balón ó traveseiro, e na segunda ocasión que tivo forzou un claro penalti que era merecedor de mais que carton amarelo. Diego non fallou e a Sd vencia 2-0 ós 15 minutos.

O Sp.Zas, lonxe de virse abaixo, comenzou a meterse no encontro. A xuventude imperante nas suas filas viuse superada no primeiro cuarto de hora, pero cando perderon o medo comenzaron a xogar de ti a ti á Sd. O dianteiro Javi Suarez, o mellor dos visitantes, creaba perigo en cada acción, e Esteban e Amado probaron sorte en disparos dende fora da area. Nun fallo de concentración da zaga local Javi anotou o 2-1.

A SD a partir deste gol, volveu a ter o dominio, e marrou antes do descanso catro clarisimas ocasións. Xurdiu a figura de Luis de la Peña, que parou de maneira incrible mans a mans a Mario, Diego e Suso Docampo. Parecia mentira que a SD so levara un gol de ventaxa ó descanso.

Sairon os locais algo dormidos no segundo tempo, e Javi Suarez aproveitou para igualar a contenda. Pero despertou á bestia dormida, pois a SD realizou unha operación de acoso e derribo ante a meta de Luis que acabou en tres tantos mais , podendo ter caido ainda un par deles a maiores. Suso Docampo marrou un par de clarisimas ocasións, Mario Casal, a pesar da sua afortunada tarde de cara a gol ainda tivo tempo de botar alto un balón na misma liña de gol. O debutante Edu estivo moi ben, creando perigo en todas as accións e rematando a sua actuación con un bonito gol a pouco do final.

Vaise a Sd a Zas con un resultado moi bo, pero non conven que se fien os homes de Baña, pois os de Alvite demostraron que teñen calidade e desparpaxo para nunha boa tarde complicarlle a vida a calquera.