Dou a campanada a SD en San Andres, e trouxo tres puntiños para o Carral cando ninguen o esperaba. Vistos os resultados da xornada é este un triunfo importantisimo. O equipo derrochou esforzo e actitude e logrou vencer a un gran conxunto que por algo é o lider da competicion.

ALINEACIONS:

SP. ZAS: Norberto, Chentoni, Pereiro (Pichin m.45), Julian, David, Jorge, Navarro, Josito (Dubosky m. 53) , Mario (David m.70), Braulio e Rubio.
SD SOFAN: Costa, Mutio, Gustavo, Gende, Varela, Pizo, Eloy (Pancho m88), Juanjo, Cristian (Cancela m.75), Pombo (Bertin m. 56) e Carro (You m.80)

ARBITRO: Ruben Baldomar Obelleiro, amonestou a Mario e ó Rubio polo Zas, e a Gende, Carro e Juanjo polo Sofan. Expulsou no m. 87 a Pichin.

GOL: 0-1 M.7, Eloy entra pola banda esquerda, recorda acomodando o balon á sua perna dereita e bate a Nor dun trallazo axustadisimo ó pao largo.

Que gran partido o visto onte en Zas, con dous equipos conscientes do que se xogaban e que desplegaron todas as suas armas para facerse coa victoria. Levouna o Sofan, pero perfectamente puido caer do lado local, pois ocasions houbo para ambos lados. E certo que o tempraneiro gol de Eloy favoreceu o futbol de contragolpe que tan ben practica a SD. O Zas, tras un comenzo dubitativo, puxose as pilas a partir do minuto 25 do primeiro tempo e encerrou ós visitantes na sua area ata o descanso. Foi esta a parte do partido na que mais sufriu a defensa da SD, pois o ataque era continuo, co Rubio e Braulio moi incisivos polas bandas, e Josito golpeando a porteria á menor ocasion. Sen embargo a mellor oportunidade do Zas veu nunha xogada moi rara na que o balon lle rebota a Mutio na rodilla e da no pao antes de perderse a corner. O Sofan defendeuse como gato panza arriba e logrou chegar ó descanso con ventaxa no marcador.

A saida de Pichin no segundo tempo parecia que ia dar mais mordente ó ataque local, pero o efecto foi o contrario, pois a pesar de ter moitos homes no ataque o balon non chegaba con claridade, pois Jorge e Josito xogaban moi retrasados. Neste momento do partido apareceron os primos calatraba, Pizo e Juanjo, que barreron todos os balons no medio do campo e tiraron do equipo para arriba. Pombo aportaba gotas de calidade e Cristian aguantaba todos os balons arriba e fajabase cos centrais. Eloy, que aparte do gol fixo un partidazo, e Carro, tentaban de profundizar por banda, e nunha desas xogadas Cristian non chegou a rematar a bocajarro de milagro. Os duelos nas bandas foron apasionantes, Mutio-Rubio e Gustavo-Braulio. Saltaban chispas en todas as xogadas e a tension palpabase no aire. No minuto 70 veu a xogada clave do partido. O colexiado sinala penalty a prol do Zas e Julian dispuxose a lanzalo. Pero cumpliuse o dito de que a SD prefiere un penalty a un corner en contra, e Costa detivo o lanzamento e o posterior rexeite. Xa son incontables os maximos castigos parados polos nosos porteiros. A partir de ahi, e coa expulsion de Pichin por agredir a Pizo, o Zas buscou colgar balons con David de dianteiro centro, pero non era onte o dia do lider, que acabou derrotado por primeira vez na tempada no seu feudo.