lunes, diciembre 14, 2009

S.D. SOFAN 1 - CASTRIZ C.F. 0

Traballada victoria a da SD na tarde de onte. O Castriz levou o peso do partido, sobre todo a raiz da expulsión de Roberto Souto, pero atopouse co gol do seu ex, e con un inspiradísimo Costa, que pechou todas as vias de acceso á súa portería. A defensa numantina do Sofán tivo como resultado esta importante victoria, que engancha ó equipo de Baña coa zona alta da clasificación. Gardouse un sentido minuto de silencio polo pasamento da nai do porteiro local Carlos Tojeiro, e por ese motivo a SD vestiu de verde nunha homenaxe privada ó carismatico gardameta.

S.D. SOFAN - Costa, Diego, Miniño, Juanjo, Roberto Souto, Aleman, Mario, Adrian (Manolo Varela 66´), Bertín (Oscar Pardo 55´), Eloy (Berti 65´) e Jacobo (Abel 57´).

CASTRIZ C.F. - Angel, Rubén (Victor Pazos 46´), Torreira (Noli 60´), Alex, Jota, Alberto, Cilindro, Koeman, Ovidio, Dani (Sebas 46´) e Bruno.

ARBITRO. Mella Fernandez, que amonestou a Mario e Manolo Varela por parte local, e a Alex e Ovidio por parte visitante. Expulsou a Roberto Souto no min. 48´ por doble amonestación.

GOLES:
1-0 17´ Roberto Souto engancha unha tremenda volea dende fora da area que se cola na meta de Angel

Partido duro e disputado como case todos entre estos dous equipos, sobre todo no primeiro tempo, no que o Castriz levou o peso do partido pero a SD estivo mais efectivo ante o marco rival. Tras unha gran ocasión de Jacobo Roberto Souto ajusticiou ó seu ex-equipo. O de Boaña de Arriba foi o protagonista do encontro, co tanto e a posterior expulsión. A SD, sen precisión no xogo ofensivo, foi dominada ata o descanso por un Castriz bastante romo en ataque.

Huelvis dou un xiro ó plantexamento inicial no segundo tempo, montando un equipo moito mais ofensivo. O Sofán pronto se quedou con 10 e xogou 40 minutos a defender a súa portería. Ahí apareceu o outro protagonista do encontro, o porteiro Costa, que reclamou a súa cuota de protagonismo cunha actuación espectacular, detendo todo o que lle chegou e salvando clarísimas ocasións ante Sebas e sobre todo Noli, que a medio metro da portería non foi capaz de marcar por duas ocasións. Para desespero dos visitantes, Jota mandou dous balóns ós paos e viu como Costa lle detiña unha envenenada falta a pouco do final. A Sd empleouse con garra na liña defensiva e contivo como puido as ofensivas visitantes, levandose un premio excesivo para os méritos ofensivos que fixo durante o encontro.